Anasayfa
  • RESMİ İLANLAR
  • SAMSUNSPOR
  • SAMSUN HABER
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • GÜNDEM BİLİM TREND EĞLENCE EĞİTİM YAŞAM MAGAZİN ÇEVRE - ENERJİ İNSAN DÜNYA TEKNOLOJİ SEKTÖREL KÜLTÜR SANAT SAĞLIK TÜRKİYE GÜNDEMİ
  • Ara
SON DAKİKA:
00:03
19 Yaşındaki Genç Oyuncuya Samsunspor Kancası
02:00
Trump'tan AB'ye Sert Ticaret Uyarısı: Yüzde 50 Tarife Uygulansın
01:00
Fenerbahçe 4. Kez Finalde: Şampiyonluk İçin Geri Sayım
00:27
Samsun'da Heyelan Riski Taşıyan Bölge Afet Alanı İlan Edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı...
00:15
Napoli Şampiyon! Serie A’da 4. Zafer Conte ile Geldi
00:03
19 Yaşındaki Genç Oyuncuya Samsunspor Kancası
02:00
Trump'tan AB'ye Sert Ticaret Uyarısı: Yüzde 50 Tarife Uygulansın
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Mansur Yavaş: Hükümet Kontrolü Elinden Kaçırdı
SİYASET
Yayınlanma: 11 Mayıs 2023 - 17:48

Mansur Yavaş: Hükümet Kontrolü Elinden Kaçırdı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Öğrenciler okuyor işe giremiyor. Ev sahibi kiracı birbirine giriyor. Hükümet kontrolü elinden kaçırdı. Bunların konuşulmasını istemiyorlar" dedi.

SİYASET
11 Mayıs 2023 - 17:48
Yorumlar
4 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mansur Yavaş: Hükümet Kontrolü Elinden Kaçırdı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 14 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerine 3 gün kala Çorum'da toplanan vatandaşlara seslendi.

“HERKESE EŞİT HİZMET ETMEK GEREKİR”

Büyük bir coşkuyla karşılanan Yavaş, alanı dolduran Çorumluları selamlayarak konuşmasına başladı. Yavaş, “Çorum'da yaşayan Çorumlular kadar Ankara'da daha fazla Çorumlu var. Ankara'yı hep birlikte yönetiyoruz. Bu nedenle sizlere hemşehrim diye hitap etmek istiyorum” dedi.
Göreve geldikleri günden beri kimseyi ayırmadan çalıştıklarını belirten Yavaş, “Allah nasip ederse pazar günü seçime gidiyoruz. Cenabı Allah 7,5 milyar insan yaratmış. Hepsini farklı farklı yaratmış. Ne parmak izi benzer, ne huyu ne suyu… İnsanların farklı düşünmesi normal…” diye konuştu.

“DESTEK OLMAK HİÇ AKLINIZA GELMEDİ Mİ SİZİN”

Ankara'da değişen yönetim anlayışı ve sosyal desteklerden bahseden Yavaş, “Seçimden önce bazı şeyler yaşadık o da günümüzde yaşadıklarımıza çok benziyor. Bu sözler oy almak için söylenen sözler. 21 yılda bu ülkede kaç milyon aile Aile Bakanlığından destek alıyor. Bunlara destek olmak hiç aklınıza gelmedi mi sizin? Babanızın parasını mı dağıtıyorsunuz bu vatandaşımızın hakkıdır. Kim gelirse yapacaktır” ifadelerini kullandı.

“İNSANLARI HAİN İLAN EDİYORLAR”                       

İstanbul seçimlerinin nasıl iptal edildiğini de hatırlatan Yavaş, “Bunlar mevsimlik milliyetçi, mevsimlik muhafazakâr. İşlerine gelirse milliyetçi oluyorlar. İnsanları teröristlikle suçlayıp hain ilan ediyorlar” dedi.

Yavaş, kendi belediye başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerle Beypazarı'nın zaman içerisinde nasıl geliştiğini anlatarak, “Burası kültür miras listesine dâhil edilmiş Hititlerin Başkenti Hattuşa gibi bir eser olacak ve buraya turist gelmeyecek öyle mi… Buraya turist gelmesinin yolu bir an önce havaalanı yapılmasıdır. Çorum'un ne kadar kalkındığını esnafının para kazandığını göreceksiniz” diye konuştu.

“HÜKÜMET KONTROLÜ ELİNDEN KAÇIRDI”

Yavaş, devletin mallarını nasıl siyasete alet ettiklerini anlatarak konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Öğrenciler okuyor işe giremiyor. Ev sahibi kiracı birbirine giriyor. Hükümet kontrolü elinden kaçırdı. Bunların konuşulmasını istemiyorlar. İHA'lar, SİHA'lar göğsümüz kabarıyor. Bunların yapımı 90'lı yıllarda başladı. O günden bugüne kimse bunların reklamını yapmadı. Bir sonraki hükümete devretti. Onlar da geliştire geliştire bu hale getirdiler. Bu hükümetten sonra gelecekler de mutlaka çok daha iyisini yapacak. Silahları bırakmadıkları ve sınırlarımızı tehdit ettikleri müddetçe o füzeler yağacak. Niye onlar ortadan kaldırılsın. Sanki babanızın parasıyla bunları yapmış gibi gösteriyorlar. Onların hepsinde sizlerin paraları var. Sizlerin verdiği vergiler var. Öyle bir hale getirip siyasete alet ediyorlar ki sanki gidince partilerinin müzesine koyacaklar. Çok daha iyilerini yapacağız.”

“İNSANLAR İSTEDİĞİNİ ALAMIYOR”

Yavaş, şu anki iktidarın verdiği sözleri tutamadığının altını çizerek, “2018 yılında başkanlık sistemine geçtiğimiz zaman kişi başına gelir 25 bin dolar olacak, diye söz verdiler. Şimdi insanlar istediğini alamıyor. Pahalılık, enflasyon var. Halkımızı zengin etmediğiniz takdirde maalesef bunların hepsi boş. İyi bir Müslümanın ağzından bal damlar. Yalan söylemez, kötülük yapmaz, hakaret etmez. Bakıyoruz kendisi gibi düşünmeyeler terörle iş birliği yapıyor. Ne oldu da bu şekilde suçluyorsun? 21 yılda terörü bitiremediyseniz bu sizin kabahatiniz. Abdullah Öcalan'ı hapisten hiçbir Allah'ın kulu çıkaramaz. Samimiyet yok. Ekonomi, kadınların ve gençlerin talepleri konuşulmasın istiyorlar. Çünkü yapsalardı şimdiye kadar yaparlardı” diye konuştu.

“BU HALKIN HAYALLERİNİ ÇALDINIZ”

Herkese eşit yaklaşan bir yönetim anlayışının artık gelmesi gerektiğine dikkat çeken Yavaş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

*Bugün ihtiyacı olan bütün gençlerimiz de en iyi cep telefonlarına, en iyi arabalara sahip olacaklardı. Güzel hayaller kuracaklardı. Siz kendiniz lüks yaşıyorsunuz ama bu halkın hayallerini çaldınız, yok ettiniz.

*Gençler itiraz ettiği zaman hemen ‘asalak, nankör' diye hakaret ediyorsunuz. Siz nereden nereye geldiniz? Paranın esiri oldunuz bu bir gerçektir. Artık riyakârsızlık ve torpil bitiyor. Herkes hak ettiğini alacak, herkes eşit olacak.

*Çılgın projelere para ayrılmayacak. Bu nedenle nasıl Millet İttifakı'nın belediyeleri değiştiğinde daha güzel olduysa inşallah yönetim değişince Türkiye de çok güzel olacak. Alışmışsınız o makamlarda oturmaya, şatafatlı hayatlara, yeter artık.

*Ben ilk defa meydanlarda bu kadar çok genç görüyorum demek ki gençler değişimi istiyor. Birinci turda bitirmeniz lazım. Birleşe birleşe kazanıyoruz. Türkiye'de her şey çok güzel olacak.

SÖZCÜ

Beğendim
Alkış
Sevdim
Beğenmedim
Kızgın
Hahaha
İnanılmaz
Üzgün
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026-2035 Dönemi Aile ve Nüfus 10 Yılı Olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026-2035 Dönemi Aile ve Nüfus 10 Yılı Olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Aday Olacak mı? Açıklama Yaptı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Aday Olacak mı? Açıklama Yaptı...
Bakan Fidan: Rusya-Ukrayna Savaşında Diplomatik Dönüm Noktasındayız
Bakan Fidan: Rusya-Ukrayna Savaşında Diplomatik Dönüm Noktasındayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de Sivil Halk Adeta Cehennemi Yaşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de Sivil Halk Adeta Cehennemi Yaşıyor
ilan.gov.tr
Son Haberler
Trump'tan AB'ye Sert Ticaret Uyarısı: Yüzde 50 Tarife Uygulansın
Trump'tan AB'ye Sert Ticaret Uyarısı: Yüzde 50 Tarife Uygulansın
Fenerbahçe 4. Kez Finalde: Şampiyonluk İçin Geri Sayım
Fenerbahçe 4. Kez Finalde: Şampiyonluk İçin Geri Sayım
Samsun'da Heyelan Riski Taşıyan Bölge Afet Alanı İlan Edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı...
Samsun'da Heyelan Riski Taşıyan Bölge Afet Alanı İlan Edildi! Cumhurbaşkanı...
Napoli Şampiyon! Serie A’da 4. Zafer Conte ile Geldi
Napoli Şampiyon! Serie A’da 4. Zafer Conte ile Geldi
19 Yaşındaki Genç Oyuncuya Samsunspor Kancası
19 Yaşındaki Genç Oyuncuya Samsunspor Kancası
Çok Okunan Haberler
Samsunspor’dan Galatasaraylı Oyuncuya Sürpriz Teklif: Gel, Avrupa’da 11 Oyna
Samsunspor’dan Galatasaraylı Oyuncuya Sürpriz Teklif: Gel, Avrupa’da...
Rey Manaj'ın Yeni Durağı Samsunspor mu Olacak? Gündeme Bomba Gibi Düştü...
Rey Manaj'ın Yeni Durağı Samsunspor mu Olacak? Gündeme Bomba Gibi...
AK Parti Çarşamba Gençlik Kolları Başkanı İstifa Etti
AK Parti Çarşamba Gençlik Kolları Başkanı İstifa Etti
Samsun'da Dehşet Yaşanan Mekan Yıkılıyor! Yıkımı Geciktiren Atakum Belediyesi'ne Müfettiş İncelemesi...
Samsun'da Dehşet Yaşanan Mekan Yıkılıyor! Yıkımı Geciktiren Atakum...
Samsun'da 18 Gündür Kayıp Olan Kadın Bulundu
Samsun'da 18 Gündür Kayıp Olan Kadın Bulundu
14 Mayıs Platformu'ndan HHALK'a Ziyaret
14 Mayıs Platformu'ndan HHALK'a Ziyaret

Ana Sayfa
RESMİ İLANLAR
SAMSUNSPOR
SAMSUN HABER
SİYASET
ASAYİŞ
EKONOMİ
SPOR
GÜNDEM
BİLİM
TREND EĞLENCE
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
ÇEVRE - ENERJİ
İNSAN
DÜNYA
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • SAMSUN HABER
  • SAMSUNSPOR
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim